Vårtecken – kanske

Det är ju vänliga veckan! Något konstigt hände idag vid 14-tiden här i Aspudden/Örnsberg. Solen tittade fram! Samtidigt som det började dugga lite lätt. Men regnet kom av sig, antar även det blev lite snopen.

Snödroppar 2014

De första snödropparna har kommit! Junkergatan förstås, den som får alla blommor först och där det blommar långt in på hösten. Några kanske minns den underbara o tidiga krokusen från förra året. T.o.m. TV var där o fotade.

IS bitar

Mollan o jag tog en promenad nere i hamnen. Mälaren är så gott som isfri.

Solen drog iväg och det grå tog över allt mer. Men fick se något ovanligt, som jag inte lyckades fånga med kameran, hade inte teleobjektivet med mig. En ejder, guding och en skäggdopping har blivit ett par. Ska gå ner imorgon igen eller på onsdag då det kanske kommer lite sol. Bilden från idag blev inget att visa.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

5 svar till ”Vårtecken – kanske”

 1. Profilbild för Marit Johansson

  Förresten… den sista bilden här är ju jätterolig, det ser ju ut som en groda som sitter i vattnet 🙂

 2. Profilbild för Monica o Jacob
  Monica o Jacob

  Ja det är härligt med alla vårtecken, hoppas det inte blir något bakslag
  Ha det bra

 3. Profilbild för BP

  Sorry tjejen att jag inte kommenterade hemma från min STATIONÄRA dator. Altså missade jag snödropparna. Så 1 000 tack för påminnelsen:-)
  Har inte sett några än, men som asfaltbonde dröjer det ju tills jag upptäcker dem;-)
  Å solen – eller rättare sagt stycken av blå himmel – dokumenterade jag faktiskt måndagen den 10 februari vid klockan 08:00 ståendes vid Roslagstull där jag väntade på 73:ans buss. Har dock inte lagt upp bilderna på bloggen…
  Nu har jag inte den blekaste vad en ejder, guding och en skäggdopping är, men blandningen låter som en härlig blandras som är de mest pålitliga om man säger så;-)

  PS. En ejder tror jag att jag vet vad det är;-) DS.

 4. Profilbild för Marit Johansson

  Ja klara vårtecken, härligt att se. Längtar så efter sommaren!

 5. Profilbild för Freja

  Oj, här ligger snön fortfarande kvar och jag hoppas faktiskt på att det ska komma mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 991 access attempts in the last 7 days.