Gunhild Carling – Bervaldhallen 1 jan 2014

Traskade iväg i under gråfilten som låg över Sthlm mot Bervaldhallen, ganska surmulen. skulle helst ha satt ett tält över sängen o stannat där som campare till mars, T-bana, korta tåg snöndagar, röda linjen  T-Centralen gör ingen glad, buss En grå dags dagbok,, kunde ha blivit skriven MEN vem kan avstå en gåva i vintermörkret.

CD Gunhild Carling

Gunhild Carling, med sitt jazzband och familj.

GC1_wk

Lindans wk

En föreställning som innehöll, dans, akrobatik, lindans jonglering.  Här kör en av bröderna på lina. Samtidigt är han en gudabenådad klarinettist, ja blåsare, sångare. Trummisen, också bror, är akrobat och underhöll med ett strålande nummer.

Tre trumpeter wk Förutom att hon kunde köra 3 trumpeter samtidigt, så spelade hon jazz på säckpipa, trombon, trummor, bas, sax, harpa och lite stepp på det. Hon är kompositör o låtskrivare också. Morsan körde banjo o gitarr. Hela familjen är bara underbarn. Men förutom så medverkade dansare som körde Lindyhop, Charlelston och annat från trettiotalet.

Max Carling är cirkusartist, det är han som går på lina samt att spelar klarinett, saxofon och violin. Medlem av cirkusakademin, Ulf Carling, trummis, akrobat, ett underbarn som började spela som 5 åring, Gjorde ett bejublat nummer då han körde ett trumsolo och övergick till att gå på huk över golvet o köra med sina trumstockar. Aina Carling, mamman, från början violinist, nu banjo o gitarr, Hans Carling, pappa, trumpetare o pianist, började som jazzmusiker i Malmö. Sen resten, suck är lyrisk.

www.carlingfamily.se sen finns det inslag på youtube.

Inte nog med detta, när showen var slut tågade hela gänget ut efter bänkraderna och ner till foajen, körde på medan människor köade för kläder o annat. Fullt ös med dans o spel, all publik var bara högröda i ansiktet av förtjusning.

Uttåg wk

Mor o dotter wkMor o dotter 2 wk

 Ja fullt ös, helt matta stapplade vi ut i den grå verkligheten. Det fick blir en rejäl promenad till Stureplan och ett glas vin och en macka. Tyvärr ger bilderna inte rättvisa, filmerna blev inte hyggliga men måste fixas till, vilket jag inte är så bra på.

(Här kör mor o dotter o resten i foajén)

Men gå in på youtube så förstår ni. http://www.youtube.com/watch?v=C8LKW4kF5do


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Gunhild Carling – Bervaldhallen 1 jan 2014”

 1. Profilbild för Susanne Hultman

  Jaa! Du har sett och lyssnat på Gunhild Carling med familj. Kul. Hon bor i min kommun, i en liten ort som heter Stockamöllan, där hon runt midsommar varje år ordnar en swingfestival. Har också tagit en del bilder på Gunhild: http://susannehultman.se/2013/02/spelgladje/

 2. Profilbild för BP

  Alltså om filmerna är lika bra som bilderna så rör dom inte;-)
  Suverän helgunderhållning för din del. Det kan löna sig att krypa fråm ur tältet ibland – fast bara ibland – som här till exempel.

 3. Profilbild för juanna

  Tycker bilderna blev riktigt bra med tanke på förutsättningarna i en mörk lokal omgivet av riktade strålkastare.
  Visst är hon ett under.

 4. Profilbild för Lena B
  Lena B

  Wow vad häftigt 🙂

 5. Profilbild för Monica o Jacob

  Vilken härlig tillställning;-)
  Idag är det halt, varning för lårbensbrott.
  Ha det bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 5565 access attempts in the last 7 days.