Hälleforsnäs – Bruket Del 2

Vi återvänder till fabriksområdet
”Spaden” kanske det mest utmärkande konstföremålet som möter dig när du svänger in på parkeringsplatsen. Gunnar Carl Nilsson heter konstnären.

Bruket lades ner 1997. Ett 30-tal personer är ännu verksamma inom området. Varav ett antal konstnärer. Kaarin Bonde Jensen är en av dem. Hon lever och skapar här, delar ateljé med sin Sambo.

Så här finns också Outlet, Gjuterimuseum, Skulpturpark och Caféer.

Vi lämnar spökfabriken för en promenad runt den helt bedårande dammen.

Vi  avslutar dagen och samlar våra intryck på Harriets Sommar café. Hemlagad saft, gott kaffe och en bit Gotlandspannkaka.

Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Hälleforsnäs – Bruket Del 2”

 1. Profilbild för juanna

  Fikat var ni väl förtjänade av. Kul o se fortsättningen – som vanligt fina bilder.

 2. Profilbild för Nett

  Fina bilder, spaden minns jag inte, kanske inte fanns då jag bodde där. Trodde nog att de hade avverkat bruket innan 97, det ser man. Men bra att de utnyttjar det till annat idag.

  Må så gott och tack för att du delade med dig.

 3. Profilbild för Hanna

  Fortsatt fina bilder. Det är bra att bruket kommer till användning, för sådana lokaler kan man inte bara strunta i. Bruksdammen är ju så vacker. Där spelades det bandy förr i tiden innan Edströmsvallen byggdes. Det fanns även en dansbana och restaurang. Att gå runt där med pappa är så spännande, han berättar om sin ungdom och sina minnen med sådan entusiasm. (Han är född 1936). Ska se till så pappa får se dina fina bilder :0)

  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 5565 access attempts in the last 7 days.