Göteborg – Vilse utan kompass

Resan började på Stockholm Central spår 10, till Göteborg. Jo, jag var där i god tid och kollade i vilken sektor just min vagn skulle befinna sig. Hade kollat avgående tåg tavlan.

Satt där i lugn och ro, lekte med min lilla kamera. Helt plötsligt dyker information upp, Stockholm – Malmö – Köpenhamn. Mitt tåg skulle avgå 12.10 nu var klockan några minuter över tolv. Rusade i panik ner för trapporna, hittade spår 11 där tåget skulle avgå! Det slog gnistor om Linnéa som förbannade SJ och den vilseledande informationen.

Klev ut i något som man kanske skulle kunna kalla en transparent grå filt, Göteborg. Något vimmelkantig efter resan, då komfortdatorn eller nåt sånt hade gått sönder. Så vi passagerare fick hålla i oss i kurvorna och lyssna till tågpersonalens varningar. Tre ”gubbar” välkomnade.

Med lite frågande här och där så kunde jag ta rätt spårvagn som förde mig till hotellet, Skandia Opalen. Trodde inte mina ögon då jag klev in i rummet på 11 våningen!

Men efter en stunds stirrande på den otroliga utsikten så  tog jag mig samman, ut på stan skulle jag, tänkte utnyttja den sena eftermiddagen och kvällen. Så med kameran i högsta beredskap och en karta var det dags att bege sig till hamnen, lukta på havet och se staden från sin bästa sida.

Spårvagn 5 skulle ta mig dit. Åkte och åkte, tyckte att havet blev mer och mer avlägset. Vid hållplats Tölpgatan, knackade jag försynt en medresenär med lurar i öronen och frågade, om jag verkligen var på väg till Lilla Bomen? Nej, nej jag hade åkte åt fel håll. Så det vara att vända! OK, vände, åkte och åkte! Över Göta Älvsbron och såg åter igen havet försvinna. Samma procedur, yes, befann mig nu på Hissingen. På grund av spåromläggning så stannade man inte vid Lilla Bommen. OBS – omläggningen började samma dag.

Skeppet viiking
Regnet kom och det blev dags att fly över en gångbro och rakt in i Nordstan.

 

Ny förvirring, var ifrån hade jag kommit vart skulle jag för att hitta spårvagn 2 som gick till hotellet?
Tog på mig min mest förvirrade min och bad 2 unga ordningsvakter om hjälp. De tittade lite konstigt när jag sa – Kom därifrån där det stod tre ”gubbar” på torget. OK, till slut kunde de lotsa mig åt rätt håll.
Dygnsur och föga representativ stegade jag på mitt hotell, magen skrek av hunger. Hade ju varit ute och åkt i ett par timmar. Så efter lite snabbtork i håret, och upphängda ytterkläder ner till hotellbaren, en underbar räkmacka, vilken jag allt var väl värd!
Sen blev det dags att lägga Göteborg under sina fötter, njuta av en kopp te och till att krypa till kojs, under morgondagen var det ju arbete som väntar!

Del 2 kommer nedanför detta inlägg eller på http://elsasdotter.blogspot.se/2012/11/goteborg-del-2-utan-kompass.html


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Göteborg – Vilse utan kompass”

 1. Profilbild för KajsaLisa

  Kollade dina Göteborgsäventyr lite. Kom och tänka på ett gammalt inlägg jag skrev en gång.
  Vi såg tydligen samma saker och hade samma väder. Det var i och för sig rätt bra, eftersom jag hade bestämt mig för att blogga om en sommarresa genom Sverige. Som vanligt tänkte jag driva med alltihop, men jag hade rätt många läsare i Göteborg då och ville inte dom skulle ta illa upp.
  Som tur var hade jag ju vädret att skriva om.
  http://kajsalisasblogg.wordpress.com/2011/02/27/kajsalisa-the-roadmovie-del-3/

 2. Profilbild för Lena Börjesson (Liisanantti)

  Ja du har verkligen snurrat runt på stan, men fått med mycket av det finaste.
  Och vilken kanon bild du lyckats med Göta Älvbron 🙂

 3. Profilbild för juanna

  Så har jag fått veta vad du hittade på i Götet du verkar ha irrat runt för det mesta med kameran.
  Det där med att åka spårvagn – åt vilket håll – känner jag igen. Vid en förfrågan fick jag svaret: en röd vagn. Stod o väntade minst en timme på en röd vagn som aldrig dök upp – vem f-n kunde veta att det bara var numret som kulle rött.
  Det verkar vara sig likt.
  Fin presentation av Göteborgsresan o fina bilder.

 4. Profilbild för pippin
  pippin

  fina bilder, stämning och känsla.
  men nog kan det var lätt att gå vilse i Göteborg,
  håller med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 987 access attempts in the last 7 days.