Norra Öland – Del 2

Här kommer del 2 av min serie Norra Öland – Med kärlek!

Visste ni att det fanns raukar på Öland? Det visste inte jag! Men de finns vid Byrums naturreservat på västra sidan. Pelarna har mejslats ut ur havet, för ca 490 miljoner år sedan. Ölands mäktiga kalkstens-lager kom att omsättas till koraller.

Här finns det  gott om fossiler och det tar 1000 miljoner år att bilda en m.m. så den högsta är 4 m. I denna karga miljö växer enbart enbuskar, tall, nypon och Blåeld förstås.

Väldigt fascinerande, just denna dag sken solen så vackert, några få solade och badade, turistsässongen hade ju inte kommit igång på riktigt ännu.

Ganska nära ligger Alvedsjö bodar. Små pittoreska sjöbodar i ett fd. fiskeläger. Ett populärt konstnärsmotiv.

Det var ganska igenväxt så jag väjer att publicera min svartvita bild.

Magen började knorra och det var dags att vända tillbaka till ”metropolen” Byxelkrok. Idag fick det bli ett restaurangbesök, som kunde kombineras med att kolla hur läget såg ut på blogg, e-post och annat där ute i cyberrymden. Total radioskugga rådde ju ”hemma” på Haget.

Det är mysigt i Byxelkrok.
Här syns fotografen, Linnéa och servtrisen i det spegelvänliga fönstret. Mollan kom tyvärr inte med på bilden, men överallt blev hundar välkomnade. De serveras först, en vattenskål så klart.
En liten installation eller konstverk!
Stanna bilen!!!! – Bara skrek rakt ut precis då vi skulle lämna Byxelkrok och återvända till stugan. Vilket ljus, det Öländska! Herre min tid! Ut ur bilen fumlade och drumlade med stativ och kamera, min skadade axel fick ”säga vad den ville” Åskan och segelbåtarna är på väg in bortom Blå Jungfrun.
Det blev ingen strand denna afton, ovädret kom med dunder och brak. Men så nöjd, så nöjd att ha fått uppleva denna fantastiska stund. Bilderna är inte manipulerade annat än med lite skärpa. Det var som att kliva rakt in i en akvarell.
Det blev mitt andra inslag om Öland, mer kommer, Jordhamn, Trollskog och lite mera återstår innan jag är nöjd. Kanske önskar du se del 1 också länken kommer här:
http://elsasdotter.blogspot.se/2012/07/norra-oland-med-karlek-del-1.html

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Norra Öland – Del 2”

 1. Profilbild för juanna

  Snart behöver jag inte åka till Öland – du visar och presenterar ön på ett bra sätt.
  Självporträttet kommer du att ha nytta av nästa vecka!!

 2. Profilbild för BP

  Vilken härlig bildkavalkad Linnéa!!! Å redan innan jag läste din text till de sista bilderna tänkte jag: Det är ju akvareller. Då är vi överens!
  Vilken otroligt vacker ö Öland är!

 3. Profilbild för Annika A
  Annika A

  Finfina Ölandsbilder och du har lyckats fånga det magiska ljuset! Visst visste jag som bleking att det finns raukar och blåeld på Öland, har själv fotat desamma. Men det är nog inte allmänt känt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 986 access attempts in the last 7 days.