Öppet hus Citytunneln – Ovan jord

Vad i helskotta gör man i en 3 timmars lång kö? 
 
Fotograferar förstås!
Utlovade en fortsättning av ”äventyret” den 13 maj då bygget av den ny Citytumnneln hade öppet hus! Berättade då om den långa kön som ringlade sig efter Söder Mälarstrand. Jo, man måste säkra sin plats genom sambo och kökompisar. Under tre timmar lär man känna varandra ganska bra. Leta fotovänliga motiv, käkar kanelbullar, fika och dricka läsk/vatten.
Det finns mycket att titta på efter stranden, uppåt eller neråt har ingen roll.
Röd båt – eller ”Blomsterbåten” som jag döpt den till. Restaurang, café och boende för alla sorts gäster.
Kollar in andra sidan och  konstaterar att Stockholm fått en ny profil. Water Front hotell tror jag byggnaden heter, lär vara vacker inuti, själv kallar jag den för ”Tagghotellet.” Riddarkyrkan har fått sällskap och konkurrens av ett nästan lika högt torn.
En mås eller trut bevakar det hela i lugn och ro.
Rep som sträcker sig mot himlen.
En ballong på rymmen bland tinnar och torn.
Bland de sista som kom upp ur tunneln var nog vi – det lilla gänget som så tålmodigt väntat tillsammans. Lite varmt kaffe fanns kvar och de sista ballongerna väntade på att få nya ägare.
Lite klotter och en rosa/lila T-banevagn förgyllde vägen till Slussen. Magen knorrade och helt plötsligt kändes det ganska kyligt.
Det var ju min namnsdag Linnéa så då fanns det ju anledning att fira lite extra – Så precis som på min födelsedag då Liljevals vårsalong besöktes, blev det en strömmingsmåltid på en av favoritkrogarna ”Blå dörren” vid Slussen.
Till Erik som frågade om de sa något om Söderströmstunneln har jag inte mycket att säga annat än att de berättade att den är 400 m lång o sträcker sig mellan Söder Mälarstrand och Riddarholmen. Pendeltågsstationerna Stockholms Södra o Tomteboda. Bygget är unikt p.g.a. sina sänktunnlar 30 m under vatten.
Så här ser skyline en ut för närvarande mellan S:a Station och Medborgarplatsen. ”Haglunds Pinne har fått sällskap.
Vill ni se från början – http://elsasdotter.blogspot.se/2012/05/city-tunneln-oppet-hus.html

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Öppet hus Citytunneln – Ovan jord”

 1. Profilbild för KajsaLisa

  Fina bilder, det roliga är att jag känner igen alla motiven, man hinner iakta en del när man står i flera timmar i kö. Men vädret var ju fantastiskt. Försökte fota den gula kranen mot den blåa himlen, så korset med kranarmen skulle bli en svensk flagga. Tyvärr fick jag inte till vinkeln.

 2. Profilbild för Linnea

  Tack också Erik o Juanna! Ibland vet jag inte nyttan med att anstränga sig. Men jag kan tala om att jag aldrig mer kommer att stå i kö, är ju en ”hetsporre” så förstår inte hur jag lyckades?

 3. Profilbild för juanna

  Som vanligt fina bilder.. o kul text. All text som man lär av är kul.
  ”Want a hot dog” finns också i mitt bildarkiv!!

 4. Profilbild för Erik Semlan

  Ha ha, ja visst kan man fotografera en del. Det är såklart ett sätt att fördriva tiden på. Men inte för mycket innan man kommer in till det man köar för! Trist om batteriet i kameran laddas ur. Fast jag trodde att du skulle komma med andra tidsfördrivningsknep i kön. Blev en del fina bilder, helt klart. Kul att se. 🙂

 5. Profilbild för Linnéa

  Tack BP, du stärker mitt själv-förtroende. Är ju bara drygt året gammal i bloggbranchen! Tack vare god hjälp så tar jag väl mig framåt.

 6. Profilbild för BP

  Vilket suveränt inlägg! Tror jag ställer dig i kön fler gånger;-)
  Älskar dina bilder från Stockholm. Man ser liksom hur staden förändrats på bara ett år, då jag tog bilder från ungefär samma position som du.
  Riktigt kul!!!
  Roligt också med all info som du delar med dig. Inget fel på ditt minne inte;-)

  Din blomsterbåt är både vandrarhem (billigt) och hotell (också billigt). Dessutom har dom världens godaste räkmackor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 1652 access attempts in the last 7 days.