Fototriss – I fokus

Fototrissbanners
Fototriss del 170: I fokus
Vintage, på min tid hette det begagnat eller så småningom ”second hand”. Besökte en mässa här i Stockholm, en vad jag tyckte väldigt dyr loppis. Hur mycket skräp som helst. Men OK en och annan grej fanns som roade mig mycket. Tillhör den generation som är uppvuxen med stringbokhyllor, plast, ryamattor och teak. Men kan inte älska det, bara bli förundrad över alla de unga som betalar ”svinpriser” för en orange lampskärm eller ryamatta. Men i fokus kom ändå några föremål.

Hade en blå precis lika dan. For som ett jehu nedför det mesta som fanns att fara nedför! Kolla läderhandtaget.

Idag förbjudet, men kvinnors önskedröm på 1930- 40-  50-talet. En krokodilväska, eller en plånbok.
Retrotapeter, retrofärger, full i skratt, men detta målargäng har verkligen gjort väldigt bra ifrån sig här i Aspudden. Kört ett par kvarter målat i portuppgångar, bl.a. Förr var det vanligt med någon liten målning i trapphusen o utsmyckningar av divererse slag.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

24 svar till ”Fototriss – I fokus”

 1. Profilbild för Anita A

  Kul med retro, vilket inte alls är så långt tillbaka i tiden. När jag var barn på 50-talet åkte vi på kartong- eller korkmattsbitar.

 2. Profilbild för cat

  Vilken fin vintagetriss 🙂

 3. Profilbild för juanna

  Tefatet väcker minnen.. dessförinnan var det kartong, vilket lyx när tefatet kom som dessutom höll länge tack vare materialet. Ostyrbart – men kul var det.
  Förståndet har växt en del hos homo sapiens sedan krokodilväskan. Kanske växer det mer.
  Du har fått till fina bilder – retrobilen får bli favis – gillar stuket!

 4. Profilbild för Annelie Esséus

  Kunde inte låta bli att skratt, ett sånt där tefat hade jag med! Och man hade noll kontroll när man åkte på det!
  Bilen var kanonsnygg tycker jag, gillar den verkligen!

 5. Profilbild för SigridfraEnget

  Lite märkvärdigt hur stor skillnad det finns i hur vi ser på begagnat… ;-)Det som är skräp för någon är en annans skatter.

 6. Profilbild för Per-Anders

  Jodå, retroprylar betingar ett högt värde på retromarknaden. Jag hade också ett sådant där blått tefat. Fina bilder.

 7. Profilbild för Leena

  Tänk så modet växlar! Jag skulle nog inte vilja ha krokodilväska nu och har aldrig velat det. Men samtidigt – jag har haft krokodilimiterande läderskärp, hur hänger det ihop … ??? Kul med en triss som får mig att fundera lite!

 8. Profilbild för ormbunke

  Ja skulle man haft en krokodilväska i dag hade man väl blivit mobbad.Men visst är den snygg.Ha de gott. Anita

 9. Profilbild för Nett

  Härlig triss, och second hand / vintage är något jag gillar 🙂

 10. Profilbild för llhertz

  Ett läs- och sevärt triss med tänk kring retro. De där tefaten var jätteskojiga och totalt livsfarliga, ingen styrsel alls men fort gick det. Jag tycker att mycket av 50-60-talet är snyggt formgivet och materialsäkert men har hellre kvar prylar med minnen än köper andras. Har nog för mycket grejor…;)

 11. Profilbild för Erik Semlan

  Kul att du visar bilder från den retromässa som jag själv tänkte gå på nu i helgen. Riktigt så blev det tyvärr inte.
  Många bilder på hemsidan för retromässan, länken är denna;
  http://bakatframat.se/retromassan/
  Har du kollat där själv?
  Roliga bilder du visar här i trissen. Jag hade också ett sådant där tefat i plåt. De var inte så lätta att styra, så det blev vådliga färder i backarna. Jag hade också ett par miniskidor när de var inne. 😉
  Roligt att yngre idag intresserar sig för lite äldre prylar.
  Gillar bilen med retromåleri, snygg!
  Ha en skön vecka. 🙂

 12. Profilbild för Åke Blomqvist

  Fint trissad i retro stil! Härligt fångat 🙂

 13. Profilbild för Lena Börjesson (Liisanantti)

  Så fräckt. Själv går jag mycket på loppis o letar framförallt fint färgar gammalt glas.
  Ha en trevlig vecka

 14. Profilbild för Karoleen Eckerbert

  Fin triss =) Kul med loppisar och det är alltid spännande att hitta små skatter!

 15. Profilbild för Pialotta

  Vi som var med på det goda 60-talet har varit med en gång liksom med alla dessa prylar.. Inget jag heller är intresserad av.. men det är klart något fynd kan jag hitta på Loppis.. Tyvärr har jag rensat ut mina tidigare årtal.. finns inget kvar. Säkert någon av barn/barnbarn som varit intresserad.. kanske 😉
  Ha de..

 16. Profilbild för Pysselfarmor

  Sådant tefat hade även jag – huj vad det gick i backarna…

  Ja tänk ibland ångrar jag mig att jag ”rensat” så hårt i mitt föräldrahem. Dels för att jag hade kunnat sälja saker nu, men framför allt att barnen frågar om vi hade det och det där på gården och då börjar jag ”humma något ohörbart” och då tittar de på mig för de anar att jag slängt det som de hade velat ha…..men stringhyllor finns kvar.

 17. Profilbild för Carola (Stolt Mamma till sju)

  Begagnat är bra på många sätt…
  Men vissa saker som försvunnit kan hålla sig där 😉

  Ha en underbar söndag och tack för en jättefin triss!

  http://blogg.alltforforaldrar.se/mylovleykids

 18. Profilbild för madelein - mamma till sex

  Fin och genomtänkt triss!

 19. Profilbild för Ingalill

  Gillar retro prylar och blir så glad när jag ser bilder på ting som jag känner igen 🙂

 20. Profilbild för Eva Trillian

  Men visst är det kul att gå och botanisera bland nostalgia, ens egna och andras 🙂
  Snyggt trissat!

 21. Profilbild för Beppan

  Oj – ett sådant tefat hade jag också. Det var orange…

  Förstår inte heller tjusningen med prylarna som fanns när jag växte upp. Skulle inte alls vilja ha – även om de var gratis.

 22. Profilbild för Me and my dark secrets

  Åh – jag minns att farmor hade en sån där flygande tefat när jag var mindre. Fast en blå. Undra om hon har den kvar? Fin triss i övrigt – och jag fastnade som du kanske redan förstått för tefatet.

 23. Profilbild för A World of Wines

  Hej! Hade också en blå men tror att bilden blev ganska utsliten med tiden och läderhandtaget gick sönder men oh vad bra den gick!

  Tjusig triss som får mig att ändra fokus.

 24. Profilbild för photoartbyanna

  Haha – så underbart! Jag håller med dig om att man kan förundras över vad som idag är inne som ’retro’; sånt man själv helst vill glömma att man någonsin förknippats med… men du har fångat några gamla guldkorn fint!

  Lo spinner och solar sig i alla fina kommentarer om honom – i fokus är precis där han anser att han ska vara! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 2233 access attempts in the last 7 days.