Roy Orbison – Bruce Springsten och Doakören

Rocka fett! Blir bara helt sjuk av glädje av denna video. Kolla, vilken spelglädje, doakören kör så det ryker och publiken verkar helt saliga. Fick en underbar komplimang av en väninna, eller egentligen hennes make. Den där i mitten är ju I-B. Kanske det?  OK, vi har vissa likheter doan och jag! Så jag kan väl låssas, eller!  ”In dreams” va jag nog där?

http://www.youtube.com/watch?v=ZHr38NcFyts

Roy Orbison föddes 1936 och dog 1988, i en hjärtinfarkt. Han besökte sin åldrande mor och hann knappt komma innan för dörren innan han säckade ihop i hennes armar. Roy Orbison liv blev förknippat med många tradegier. Hans första hustru Claudett, omkom i en motorcykelolycka, 2 av hans söner brann inne i en husbrand. En överlevde och är idag låtskrivare. 2 av hans senare söner som han fick med sin andra hustru Barbara lever, en av dem bor faktiskt i Sverige.
Det här är en ”hemlig gömma”, i denna gamla köksskänk finns det mesta klart att användas för en nostalgitripp. Singlar, EP, LP till och med några stenkakor. Stereon finns kvar och sladdarna till högtalarna går ut genom hål på baksidan. Rock, Soul, Jazz, Disco, Klassiskt, visst! Älskar denna samling!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Roy Orbison – Bruce Springsten och Doakören”

 1. Profilbild för Janne
  Janne

  ”In dreams” är min absoluta favorit och den kom när jag nyss var bliven romantisk tonåring. Fortfarande hör jag den med milt svårmod. Att vara tonåring var ingen lätt sak, ens då. ”Vinylfrälst” låter i mina öron lätt fetischist-pornografiskt men mina öron är kanske felkalibrerade. 😉 Ett faktum är att vinylskivorna låter mjukare och mindre vassa, de digitala mindre naturtrogna. Kanske inbillning och nostalgi, vad vet jag. Skåpet är urballt, där har man verkligen sina ”skelett i garderoben”. 😀 Ryska grannkärringen sover så här dags men jag ska ändock lyssna på ”In Dreams”, i mina nyinköpta hörlurar. Blev sugen.

 2. Profilbild för juanna

  Roy Orbinson har jag många goda minnen av / eller med.
  Han fanns ju med under tonårstiden och senare.
  You got it är en suverän låt – den sitter som den ska och är en klassiker.
  Så mkt man dansat till mans musik!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 986 access attempts in the last 7 days.