KULTURVECKA I STOCKHOLM – Martha Reves and the Vendellas

MARTHA REVES AND THE VENDELLAS
Tittade ut genom fönstret från min arbetsplats, Södra Station i Stockholm, ville få en koll på hur vädret kunde tänkas bli denna afton. Tisdagen den 16 augusti 2011 då Kulturveckan skulle inledas.

Klockan 19.30 blev det konsert vid Gustaf Adolfs torg. Marhta Reves and the Vendellas. Fast numer mest Martha. Så först en bit mat på O Piazzicato som ligger mitt emot min arbetsplats. En rikgtig ”goding” faktiskt. Italiensk mat, pizzor till hyggliga priser och ett absolut trevligt bemötande. Till saken hör att där hade min mobiltelefon glidit ur jackfickan. Men mer om detta i slutet av inlägget.

Denna formidabla dam gjorde

sin skivdebut 1962.

Hon var samtida med
Temptations, Suprimes, m.fl.

Många gråa pantrar var på plats. Fullt ös, publiken klappade och smådansade. Hörde några ungdomar uttrycka att det var ”drag i tanten”.

 Ett litet barn med hörselkydd skrattade och jollarade, han tyckte nog det var jätteroligt med alla vuxna som klappade, log och skrattade.Ni vet i den åldern handlar det om ”Ers majestät bebis” som vinkar åt publiken. Frågade självklart pappan om lov innan jag tog bilden.

En gång i världen såg det ut så här

http://www.youtube.com/watch?v=RGpgkCE41x8

Aftonbladet svävade över hela tillställningen till glada ballongresenärers förmodade glädje.

Jo, nu ska jag berätta om min mobiltelefon. När jag senare på kvållen kom hem till min bostad. Ringde våra grannar och vänner ifrån Eskilstuna. ”Jasså ni har varit ute och ätit” – Som en ”fågelholk” kände jag mig, tänkte hur i helsike vet ni det? Jo, jo, den unge vänliga kyparen hade hittat min telefon. Det var väldigt lite batteri kvar, men han lyckades hitta några senast uppringda nummer. Tänka sig ett av dem gick till E-tuna.
Så jag fick telefonnumret till krogen – visst ”telefonen fanns att hämta under morgondagen” sa den unga mannen vänligt.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”KULTURVECKA I STOCKHOLM – Martha Reves and the Vendellas”

 1. Profilbild för Erik "Semlan"

  Hi hi, så du stod en bit till vänster om scen. Gjorde själv ett inlägg. 🙂
  http://erik56.blogg.se/2011/august/heatwave.html
  Många sköna låtar, jag trivdes på Gustav Adolfs torg.

  Vilken tur med mobilen! 🙂

  Samma luftballong också… fast det var ett annat inlägg! 😉

 2. Profilbild för juanna

  Jag VET att du gärna delar med dig av MARTHA… i röd klänning.
  Somliga har tur när mobilen ”slarvas bort”…
  Fina bilder som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 5563 access attempts in the last 7 days.