Fototriss del 145: Solitär

Fototrissen denna gång – Solitär – OK. Fick mig att bläddra lite í de bilder som togs under min semestervecka i Hälsingland och dess vackra steniga kust. Mina kusiner bor i Vallvik och min far var född och växte upp i Ljusne.

Denna mäktiga sten i ensamt majestät står som en riktig solid solitär i havsviken nere vid Vallviks strand.
En ensam skarv, luftar och lyfter då och då sina vingar. Tycks trivas på sin sten vid Axmar brygga.
En gammal eka som aldrig fick komma i sjön – undrar om den fått vara ensam under fler säsonger.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

11 svar till ”Fototriss del 145: Solitär”

 1. Profilbild för tantmarit.se

  Visst är det något alldeles speciellt med vatten, ljuset, ljudet, lukten… Vatten slutar ALDRIG att facinera mig, och samma sak med allt som finns i vattnets närhet, som ekan tex. Helt klart min favoritbild!
  Kram.

 2. Profilbild för Nett

  Visst är det så ang bantning, jag är ett levande bevis för det. För varje gång jag bantade så gick jag bara upp mer.

 3. Profilbild för Jah Hollis

  Det var fina bilder på det solitära temat.

 4. Profilbild för juanna

  ”Till havs” kommer jag att tänka på…
  Borde vara inlagd som musik när man öppnar din blogg.
  Rofyllda bilder.

 5. Profilbild för Åke Blomqvist

  nära havet vill jag bo (Lundell) Jag instämmer helt. Alla dina bilder berör havet. Bra fångat!

 6. Profilbild för Jan Helleberg

  Jättefin triss, sköna färger i bilderna. Fint fotat. 🙂

 7. Profilbild för ormbunke

  Bilden på ekan blir min favorit. Ha de gott. Anita

 8. Profilbild för Nett

  Vilken fin triss, gillar båten 🙂

 9. Profilbild för Erik "Semlan"

  Det var en fin triss från Hälsingland. 🙂
  Den där skarven hoppas jag förblir en solitär. Man ser hur skitiga stenarna är. 😉
  Ekan behöver fräschas upp, det syns också.
  Inser att din triss hänger ihop, snyggt.
  Tack för din kommentar.

 10. Profilbild för Barnens Hjältar

  Jättefin triss!
  Visst är de för härliga ungarna, inte rädda för lite kyla 😛

 11. Profilbild för Pysselfarmor

  Det är en viss känsla att gå i föregående generationers spår och tänka på att även de har vandrat där många gånger och tittat på ”samma saker” – åtminstone oftast vad gäller naturen, för den ändras ju inte lika ofta som byggnaderna runtomkring i varje fall. Den mäktiga stenen är det nog många som stannat upp och tittat på. Med vemod ser man hur en del ”saker” glöms bort, hinns inte med eller kanske helt enkelt att intresse inte finns. Den ensamma träbåten skulle jag gärna ta hand om.

  Ihopkopplingen dina bilder och din text är galant…från lyckan av att kunna gå där och minnas/tänka till att tänka även på att det materiella försvinner bort, men naturen/minnen består. Så i varje fall tolkar/känner jag för dina fina bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 991 access attempts in the last 7 days.