Kungsträdgården – Det blev måsar istället för körsbärsblom

Måndagen den 2 maj tog jag finkameran med mig till jobbet. Tänkte ta en sväng förbi ”Kungsan” och fota de vackra omtalade körsbärsträden som stått i full blom. Har sett underbara bilder som ”mina kompisar tagit”.

Schack under körsbärsträd

Men! Svinkallt, regn och det mesta hade blommat över eller bleknat betydligt! Men skam den som ger sig! Det fanns ju gott om måsar, alltid något. Några röda ballonger vittnade om gårdagens första majfirande. Med stela fingrar och rinnande ögon gjorde jag ändå ett försök. Resultatet blev väl inte det bästa, men vägrade låta min lilla omväg hem till Aspudden gå till spillo.

Måsen och urnan
Måsen och lampan
Måsen och strömmen
Röda ballonger
Sen tog det slut, såväl med inspirationen som med tålamodet. Regnet blev allt ihärdigare och kylan markant. Smet igenom NK för att innomhus kunna nå T-bane stationen.
Vintanter – okänd tecknare
Sen appropå något helt annat – ”Fylletanter” lär betyda ingift moster eller något liknande på norska! Det fick jag lära mig genom en Face-bookvän. Sant eller inte bilden muntrar verkligen upp i det dystra majvädret.
(Vet inget om vem som tecknat bilden eller upphovsrätt, den kom via ett massutsick på min e-post, helt oemotståndlig tycker jag)

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Kungsträdgården – Det blev måsar istället för körsbärsblom”

 1. Profilbild för Evashusotorp

  Dina ”måsbilder” är ju trevliga och lite blommor syns i bakgrunden och så syns det verkligen hur KALLT det är när du fotar.
  NU vill vi ha VÄRME !
  Kram

 2. Profilbild för enn-08-i-exil

  Morrn.
  Din klocka i din PC går inte helt rätt…..
  Många timmar efter….

  Hasse A

 3. Profilbild för enn-08-i-exil

  Morrn=(God morgon-God dag osv.) användes hela dygnet här i provinsen där jag bor.
  Kul att se bilder från ”byn”.
  Körsbärsträden måste ha varit imponerande när dom var på ”topp”.

  Ha de bra i ”kalla” Stockholm.

  (Om du går in på min blogg så ser du hur det såg ut häromdagen här där jag bor)
  Ha de bra.

  Hasse A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 4496 access attempts in the last 7 days.