Fönstertema – Himmelskt

 Veckans fönster 224 (10/5): Himmelskt

Jo, veckans fönsterema blev himmelskt. Valde en bild som jag tog ifrån panoramafönstren högst upp på Fotografiska muséet i Stockholm. Suveräna utställningar av Henri Cartier Bresson, mannen som fotat från alla moderna krig. Samt holländaren Ruud Van Empel som skapat ett eget sätt att redigera bilder o ge barn en paradistillvaro.

Grönan upp till himlen

En kopp kaffe, en räksallad, ett glas vin, eller bara låta sig hänföras av utsikten. Telet på, foto genom glasrutan, så kvalititeten är väl inte den bästa. Men denna nya åkmojäng, tar dig till himlen. Inget för mig tack, skulle dö av skräck! Fönster jag det hittar ni ju både här o där.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”Fönstertema – Himmelskt”

 1. Profilbild för Erik Semlan

  Ser att du riktat in kameran åt samma håll som jag. Spännande bild med en åkattraktion som jag inte vill testa själv, inte jag heller. Just den där typen av snurrande gungor, ja även snurrande tekoppar som befinner sig betydligt lägre, är inget för mig. Snurrandet ställer till det och magen gör uppror inte kul för andra besökare! 😉
  Men utsikten kan jag tänka mig är fin högst upp. Men då kan man ju besöka Skansen och få ungefär samma utsikt från Solliden. 🙂
  Vi var inte alls så långt ifrån varandra när bilderna togs. Bra med teleobjektiv, ger närhet även när man är en bit bort. Fotografiska är inte alls dumt, kanske skulle ta mig dit och kolla in de senaste utställningarna?
  Tack för din kommentar.

 2. Profilbild för Anni

  Vilken bra tolkning!
  Den där ger jag mig inte upp i, men Fotografiska behöver få ett besök igen! Tack för påminnelsen!

 3. Profilbild för Pysselfarmor

  Bilden är helt okey, men inte själva åkmojängen för mig…..helt down to hell skulle det bli rent psykiskt psykbryk skulle jag få. Naturligtvis skulle jag aldrig komma på att åka den!
  ;-))

 4. Profilbild för Susanne

  Åh, Fotografiska, ett ställe jag aldrig missar när jag är i Stockholm. Missar tyvärr de utställningarna du nämner och dessutom den som du inte nämner: Anna Claréns bilder som jag tycker så mycket om.

  Och nej, inte jag heller ger mig frivilligt upp i en slänggunga. Nej, knappast i något av de där åkattraktionerna som finns på Gröna Lund. Men ett bra bidrag är det. 🙂

 5. Profilbild för Carl-Axel

  Fin lösning på temat och nog fanns det att antal fönster.

 6. Profilbild för BP

  Verkligen en himmelsk bild. Å utsikten från fotografiska mot Gröna Lund är lika himmelsk den!

 7. Profilbild för Jah Hollis

  Hm, den där slänggungan representerar nog mer helvete än himmel för min del. Men smaken är som bekant som baken. 😀

 8. Profilbild för Violen på Brandholmen

  Utmärkta himmelska fönster! Men aldrig i livet att jag skulle våga nyttja ”åkmojängen”!

 9. Profilbild för larans

  Himmelskt fin bild från ett himla fint ställe…både Gröna Lund för barnen och Fotografiska för fönsterfotografer med himmelskt som tema!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 1653 access attempts in the last 7 days.