Fototriss #209

Fototriss tema: Gemenskap

Fuskar lite med Fototriss denna gång och tager vad jag haver – som vanligt blir det bilder från Vinterviken här i mitt område. Håller på att lägga om min blogg till WP och allt är långt ifrån på plats ännu.

OBS: Bilderna kan klickas upp!

Gemenskap i Vinterviken

Under alla årstider är det full rulle. Särskilt vid ”Syran” den gamla fabriken där människor fikar, käkar och bara trivs! Gäller såväl barnfamiljer, hundägare, vanliga flanerare och motionärer.
Trängsel utskrift wk

Vinter, sommar höst och vår! Full fart! Gemenskapen bara ”kryllar omkring!

Festsal dukad 

Tänk att få chansen att bli bjuden på fest! Här släpper personalen in mig när de dukar för 120 personer som just ska vara tillsammans denna kväll i vad som kan kallas en enda stor gemenskap.

Category: Fototriss  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
31 Responses
 1. Elisabeth says:

  Åh vilka fina bilder! =)

 2. Anni says:

  Men nu måste jag ta mig till Vinterviken, hur svårt kan det vara? Får väl hänga på dig och Pysselfarmor när ni fikar 😉

  Det mittersta vinterfotot är helt fantastiskt!

 3. juanna says:

  Fina utflyktsmål du valt att presentera för Gemenskap.

 4. Stare Ström says:

  Det verkar vara ett trevligt ställe! Många tillfällen till gemenskap.

 5. Pialotta says:

  Här fick du till det på ett bra sätt, tycker jag… du kan verkligen få till det och jag tror du fixar det med nya bloggen riktigt fint 🙂

 6. Anita A says:

  Flera årstider och väl blandade gemenskaper! Vinterviken, jag får se till att komma dit under våren-sommaren!

 7. BP says:

  Vinterviken är helt suveränt, året om, precis som du skriver. Ett av Stockholms bästa promenadstråk.
  Dessutom tycker jag att det är kul att du fick ett så fint tips från KajsaLisa angående WP. Som sagt, jag beundrar dig att du ger dig in i den leken!
  Å hittills ser det väldigt bra ut tycker jag, förutom att dina bilder förtjänar att vara större.

 8. Hanna says:

  Vilken trevlig triss med olika sorters gemenskap. Gillar variationen på årstiderna. Verkar vara en fin byggnad för gemenskap. Ha en fin vecka och fortsatt lycka till med bloggen :0)

 9. KajsaLisa says:

  Byggnaden i Vinterviken är bra mycket vackrare än dom bajamajor som jag plåtade därifrån. Det är mycket jobb med att flytta en blogg, men wordpress är en jättebra portal.
  Du skall få ett par tips av mig. När du flyttar bilder så kolla bildinformationen, högerklicka på dom, vet inte vad det skall stå i rutan på Windows ( troligtvis egenskaper, det är en massa text ), jag har Mac. Det skall inte finnas någon text i bildinformationen som hänvisar till din gamla bloggportal. Finns det det så har du troligtvis skapat en länk av din bild, vilket innebär att om din gamla blogg raderas så försvinner bilden därifrån på din nya.
  Kopiera eller dra ut din bild på skärmen först och lägg in den på din WP-blogg därifrån istället, så försvinner problemet. Det här gäller naturligtvis bara dom bilder du flyttar över. Text brukar inte vara något problem att flytta mellan olika bloggportaler.
  Sen visar WP bilderna med hög kvallitet, många andra portaler minskar ned dom. Detta gör att dom tar plats och du har 3MB gratis på WP.
  Om detta är ett problem beror lite på kameran och inställningarna. Min kompaktkamera spar ned bilderna i ett format som är cirka tre gånger större än skärmen vilket äter utrymme. Jag tar alltid en kopia av bilden och minskar ned den innan jag lägger ut.
  Lite svårt att förklara hur man gör hos dig, eftersom jag kör ett annat system men du känner säkert någon som kan hjälpa dig om det är svårt.
  Testa att göra kopian mindre och förstora upp den igen, se om den täcker hela skärmen, testa att minska lite till. Till slut hittar du ett bra läge.
  Det funkar inte att gå tillbaka mot större bild utan att kvalliteten förstörs, så det är viktigt att du gör en kopia av bilden på datorn du kan leka med.
  Det var mycket, men kommer man igång så är det inte så svårt.
  Lycka till med din nya WP-blogg, tror ddu blir nöjd, själv tycker jag den här portalen är överlägsen alla andra.
  Just det en sak till, dom som kommenterar slipper hålla på med Spamkod, det sköter WP om själv däremot så bör du kolla upp din skräppost ibland för det kan bli fel. Jag skrev in fel kod till den här kommentaren så den raderades, men jag kopierar alltid när jag skickar kommentarer med lång text för säkerhets skull 🙂

  • Linnéa says:

   Tack Kajsa Lisa tror nog det ska gå. Min mentor har lagt upp det så det länkas till min gamla. Ska göra presentations sida, kategorier o litet annat. Men skyndar långsamt. Skönt att fototriss ska ha lite uppehåll, då kan ju tid läggas på att bergripa saker o ting. Behöver stöka o redigera. Tror nästan att det kan bli riktigt bra på sikt. Du vet är en IIAT. Icke IT Anpassad Tant!

 10. Matfarbron says:

  Aha! Är det Nobels Vintervik? Det är ett utflyktsmål för oss till sommaren! Vackra bilder!

 11. Ja du vad vore vi utan detta sociala.. det är ju just detta sm driver oss utvecklar oss och som gör livet så pass trevligt att leva.

 12. Jah Hollis says:

  Inget fusk där, tycker jag. Det blev ju en bra triss på temat.
  Beträffande ”soppaktivisterna” i Malmö är jag full av beundran för deras insats, lördag efter lördag. De fyller helt klart en funktion där.

 13. Nett says:

  Härlig gemenskap 🙂
  Så du håller på med bloggflytt, hoppas att du blir nöjd med wordpress, jag kör det med. Hoppas att du får en fin Söndag!

 14. Pysselfarmor says:

  Vinterviken är helt underbar för gemenskap……parkteater har jag också varit på där!

  Kanske ska vi slå till nu och ta en gemensam fika någon dag/kväll framöver – skulle vara kul att ses……. pysselarmor@yahoo.com

  :-))

 15. Mormor says:

  Herlige bilder 🙂
  Fellesskap finner man over alt.

  God søndag 🙂

  http://www.starbear.no/mormor/2013/02/17/fototriss-del-209-gemenskap/

 16. anemonen says:

  En fin triss som visar olika sorters gemenskap och det gillar jag.

 17. Kicki says:

  Vilken vacker triss!

 18. Tantkalle says:

  Härliga varianter av gemenskap!

 19. Beppan says:

  Härliga bilder på olika formen av gemenskap!

 20. Monica o Jacob says:

  Härliga gemenskapsbilder;-)bild ett med vovvarna blir min favorit
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/02/14/9474477-fototriss/

 21. Fina bilder och fin tolkning!

  Ha en skön söndag!

 22. llhertz says:

  Nu ska jag äntligen prova att kommentera hos dig efter omläggningen. Spännande att se om jag hamnar i spamfilter. Har haft fullt upp i helgen därav nätskuggan, ursäkta.
  Olika gemenskaper hos dig. Den övre med gröna träd är den som jag gillar allra mest.

 23. Eva Trillian says:

  Kul med alla olika varianter på gemenskap! 🙂
  Och nu får vi se om det går att kommnetera ;))

 24. Fin triss med olika former av gemenskap! Roligt att se vackert dukade bord där många människor ska träffas och ha trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 366 access attempts in the last 7 days.