Recept – Provencalska Ägg

I-B Linnéas påsk- kaloribomb
PROVENCALSKA ÄGG
4 personer
Sätt ugnen på 200 grader.
Drygt 300 g rökt skinka gärna stora skivor
200 gr skivad ost, herrrgård, präst eller annan
8 ägg
Ca 3 tsk dijonsenap
1 1/2 dl – 2 dl grädde
Massor av klippt persilja
Smörj en stor ungsfast form eller 2 mindre
   Vik skinkskivorna och täck formen, formarna
Skiva osten över så det täcker

Knäck ett ägg i taget i en kaffe kopp och häll dem varsamt på osten, så de fördelar sig över formen.

Ställ in formen i ugnen och låt äggen stelna något, (vitan kan lägga sig)
Vispa ihop grädden med den franska senapen
Ta ut formen, formarna skeda grädden med senapaen mellan äggen, snåla inte, höj ugnstemp till ca 225 grader.
In med formen i ugnen igen ca 10 – 15 minuter.
Lite färg ska den ha, strö massor av persilja över och servera med sallad och bröd
GLAD PÅSK

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Recept – Provencalska Ägg”

  1. Profilbild för BP

    Tack du för receptet. Låter ju kanooon enkelt. Mums. Lunch imorgon = avklarad:-)
    Tack!

  2. Profilbild för Ammis
    Ammis

    Alltid lika gott men ack så mäktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 2016 access attempts in the last 7 days.