Fototriss 158 – Kvinnligt

Denna gång blev temat kvinnligt! Säger som när det var manligt. Det är svårt att idag urskilja kvinnlig- resp manligt utfrån egenskaper. Det är viktigt att inte göra kvinnligt- manligt, till adjektiv. Nä, lika värde för könstypiska livserfarenheter är viktigare. Vi är alla individer men vi har faktiskt ett kön, såväl biologiskt som socialt. Därför tycker jag temat är roligt – skönt att slippa vara ett ”det”.

Att få fnissa, fnittra, prata, minnas, gråta, jämföra, känna igen sig och käka nåt gott en kväll med gamla väninnor, det gör jag gärna. Det är olsagbart. Har några goa manliga ”fnisskompisar” också men det blir ändå annorlunda.
Den här boken kom ut 1981, efter en artikelsserie i Aftonbladet, ”Kvinnor har ingen humor”. Så därför är den skriven av kvinnor och för kvinnor. Väldigt rolig!

En badnymf, en kvinna som knappst skulle få stå modell idag för badmodet. Men visst är hon ljuvlig, fick denna lilla staty efter en föreläsning i mitten på nittiotalet. Känner mig nog lite mer besläktad med denna nymf än dagens förebilder i ”hur vi ska se ut”.

Men OK, lite flärd får det ju ändå lov att vara – ”Jag e en tuff brud i lyxförpackning – en tuff brud i snyggt fodral……” Eller? Nä, tack o lov så är dojan en miniatyr, en inköpt present! Skulle just undra hur kroppen och fötterna skulle må efter en tur på stan med dessa.

Category: Fototriss  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
27 Responses
 1. Anonymous says:

  En sak som kvinnor har som män saknar, är förmågan att fnittra. Syrran och hennes väninnor kunde fnittra tills de kissade på sig.:-)
  Det är faktiskt ngt helt gudomligt hos kvinnor. Vi gubbar kan garva och fnissa men aldrig fnittra! En kunskap jag haft hela mitt liv. Orkar inte läsa inläggen. Jag vet.

  Janne K

 2. Pialotta says:

  Visst är det så att det är en kombi av kvinnligt o manligt i vårt samhälle idag.. Tycker det är viktigt att vi blir lite mer jämnställda, men så finns det ändå gränser som du visar här.. Trodde oxså först det var en riktig sko och att det var en del av din kvinnlighet 😉 Fina bilder alla tre 🙂

 3. Jah Hollis says:

  Fin triss. Fräck badnymf. 🙂

 4. Gilla says:

  Kul triss. Mycket bra.

 5. http://llhertz.wordpress.com/ says:

  Fniss, sim och höga klackar – Härligt triss. Gillar!

 6. Kicki says:

  Kul triss och vilka kvinnliga klackar men inget för mig;)!

 7. Väldigt kvinnlig triss. Fina bilder

 8. kaxi says:

  Verkligen en kvinnlig triss. Mjuk, glad och näpen.

 9. Oliver says:

  Känner igen boken Fnitter. Tror att den kom ut ett par år i följd? Jag minns att jag gav min fru en lila variant (som tyvärr försvann i senaste flytten). Tack för ett färggrant inlägg och tack för kommentaren på min blogg.

 10. Anni says:

  Bra tankar. Badnymfen är ljuvlig, skon luktar nästan lite transa 😉

 11. Hero says:

  Härlig och rolig triss! Badnymfen är läcker!
  ha en fin söndag

 12. ormbunke says:

  Här blev det faktiskt lite fnitter när jag såg dina bilder.Snyggt jobbat. Ha de gott. Anita

 13. Kul tanken bakom trissen, men det där med skor – går det aldrig att kombinera festliga OCH sköna?

 14. Pysselfarmor says:

  Ahaaa den boken har jag också och badnymfen satt på en badrumsskylt jag hade en gång i tiden. Högklackat har jag ibland, men inte såååååååå höga klackar.
  Det jag har på mina bilder har jag i min garderob och arrangerade sakerna på en spegel lagt på en stol utomhus…..det blev ett himla bra ljus i bilderna på det sättet.
  Ha fortsatt skön söndag.

 15. Våra olikheter är en stor del av livets krydda. 🙂
  Du har fått ihop en fin och tänkvärd triss. Visst är vi alla individer!
  Gillar din badnymf, ser härlig ut. Snyggt fotat vid spegeln. 😉

 16. Ingalill says:

  Gillar bad damen 🙂

 17. Tinezza says:

  Läcker badtant och fotat. Typiskt tjejigt att fnittra 😉

 18. Fina foton! Och vilken underbar badbrud!

 19. Eva Trillian says:

  Hurra för badnymfen 🙂
  Bra trissat!

 20. Nett says:

  Härlig triss, jag gillar din badnymf 🙂 Och sådana skor skulle jag inte kunna gå i, förr men inte nu. Skulle nog bryta båda benen på en och samma gång 😉 Ha en fin Söndag!

 21. judotter says:

  ”Fnitter” minns jag med ett fniss, den var kul att läsa…

  Badnymfen är verklighetsförankrad – dagens förebilder kommer med förljugenhet o photoshopande…

  Där många ser flärd ser jag deformerade fötter. Är arbetsskadad!!
  Bilden är vacker…

 22. Skon var riktigt läcker!! :O)

  Ha en skön söndag!

 23. Ja så kvinnligt – häftiga skor 🙂

 24. Åh vad fina saker, bra trissat!!

 25. Passande bilder till det kvinnliga temat. Gillar Badnymfen. Så ser många kvinnor ut!

 26. Du är tidigt ute o jag är snabb på kommentar. Väl tänkt temaresultat.
  Fast jag blev lite orolig en stund ang dojan :)Miniatyr, så skönt för att gå i dom där kräver sin kvinna!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 366 access attempts in the last 7 days.