FOTOGRAFISKA MUSEET – En upplevelse

Fotografiska museet i Stockholm – ett måste, inte bara för de som har foto som sitt främsta intresse, nej, en upplevelse som alla vore förunnade.

Bara det att, stora generösa rosenbuketter placeras ut i restaurangen med sin vidunderliga utsikt. Men till denna ska jag återkommer senarare i inlägget.

Just nu pågår 3 större utställningar, Nick Brandt med sina fantastiska vilda djur – pågår t.o.m. 2012 01. Här kommer några smakprov som inte alls ger rättvisa men kanske kan locka till besök.

,

Helen Levitt (1913 – 2009) med sina helt fantastiska bilder från Brooklyn och Harlem i New York. Hennes bilder var att svåra fånga med egen kamera. Det mest fantastiska var att en gammal hederlig dia projektor snurrade oavbrutet och visade hennes fotografier. Utställningen pågår t.o.m. 11 dec 2011.

Martin Bogren, med sin utställning lowlands – återvänder till sin barndoms stad med kameran som förevändning. Pågår t.o.m. 4 dec 2011.

Gå in och titta : http://fotografiska.eu/Museet

Nu till restaurangen som ligger högst upp i byggnaden, här kan du ta en kopp kaffe, en smörgås, ett glas vin eller äta en måltid. Fönstren är gigantiska och ger utsikt över större delen av Stockholm.

Helt plötsligt fylls fönstren upp av Birka Paradis då den sakta glider förbi för att hämta ytterligare passagerare för en 24 timmars resa.

Tillbaka till rosorna, medan vi tar vår fika kommer en servetris och placerar ut rosenbuketter här och där på borden. Blir väldigt imponerad. Tycker helt plötsligt att jag ser Fotografiska museet i ett ”rosenskimmer”

Matt av alla intryck, är det dags att ”stappla” ut i höstluften. Men tro inte att intrycken tar slut – Nej några grabbar utövar någon form av halsbrytande ”konst/hoppcykling” En äldre man kollar förundrat på tillställning. 2 generationer cyklister skulle kunna vara rätt beteckning.

Vänder du sen skallen mot den bullriga Stadsgårdsleden så uppstår häftiga reflektioner i plexiglaset som skyddar torget utanför museet. Fotonörd – absolut, den nerstoppade kameran åkte upp igen.

Upprepar, VÄL VÄRT ETT BESÖK

Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”FOTOGRAFISKA MUSEET – En upplevelse”

  1. Profilbild för juanna

    Gissa vart jag ska gå den första ”lediga dagen”, dvs nästa tisdag!!!!

    Har sett en del av bilderna också i en bilaga till DN,, väcker nyfikenhet.

    Kul att du fotograferat på Fatografiska!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 991 access attempts in the last 7 days.