LADY SHAVE – Mollan klipper sig

Molly Bloggar

Det blir höst även för oss hundar – efter en mycket behaglig sommar med resor, hotell, bad med kompisen Idun så är det dags igen. Renovering inför stundande vinter – vilket för mig betyder besök hos Ajno och ”håravfall”

Herre min tid – Bla!  Jag nästan lipar!

Det måste väl ändå finnas ett lättare sätt nu för tiden. Har hört talas om både hårborttagningsmedel och små nätta rakhyvlar för damer. Men i det här fallet är matte helt obeveklig. Som tur är så är Ajno en väldigt snäll människa som älskar djur av alla de slag. Vet att hon matar rådjuren och fåglarna på vintern, ställer upp som volontär på katthemmet. Själv har hon 6 Airedalterriers. En gång i världen hade dom två sådana därhemma. De kunde ju ha varit mina kompisar. Vet att dom saknas än idag.
Hårig jag?

Min förbaskade matte som borde ta mig här ifrån, hon står i dörröppningen och fotograferar som vanligt. Jag ser henne nog i spegeln., bland alla burkar och rosetter. Ajno vill att hon ska hålla sig undan för då lyder jag bättre och ålar mig mindre.

Men Ajnos famn är så stor och varm , där kan man vila en stund och i trygghet.
Klo klippningen så klart, nästan ännu värre. Men ”det börjar arta sig”, säger Ajno. ”Ju mer stilla du står lilla gumman, ju fortare blir du klar.” Med all respekt men 13, 5 år är en hedervärd ålder på en hund och att stå så här i 2,5 tim är banne mig tröttsamt! Med all tillit och kärlekt till dig Anjo  – Men nu vill jag hem till torpet. Måste skynda till bilen så jag inte blir kvar här!

Äntligen hemma vid min matskål – sen ska jag slänga mig i bingen med sele och allt. Men visst blev jag fin!

”Tänk att hundar kan prata!” hälsar Linnea

Category: Djur, Molly  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
13 Responses
 1. Pysselfarmor says:

  Mitt i prick med bilder och text – jag ler åt Mollys kroppsspråk och blickarna hon ger dig. Hundar KAN tala – det gäller bara att vi människor kan tolka deras språk.
  kramen

 2. Siv says:

  Vad fin Molly är! Minns mina egna mellisar (svarta). Är hon möjligen en Mascar? Känner till en del kennlar från förr i tiden. Ha ett fortsatt gott nytt år! Kram

 3. Linnea says:

  ”Love you Juanna” hälsar Molly. Du förstår, fast du har ett kattskrälle hemma som säkert aldrig behöver utstå det samma!

 4. juanna says:

  tant molly, din matte la in en ny bild – där du ser ännu surare ut än den förra jag kommenterade.
  att hundar o katter inte kan uttrycka känslor i ansiktet är bara skitprat – eller hur? det vet du!
  jag fick mig ett gott skratt efter att ha betraktat fjärde bilden en stund – Molly! förlåt!?
  Men tack för skrattet.

 5. Linnea says:

  Molly hälsar till er alla och tackar så mycket för uppmärksamhet och visst medlidande. Men å andra sidan är hon nog rätt nöjd. Slickar i sig när hon får beröm av omgivningen som tycker att hon är en häftig tant.

 6. Ammis says:

  Ska man bli fin får man allt lida pin, lilla Molly. Och så gullig du blev

 7. Nett says:

  Så fin molly blev 🙂

 8. juanna says:

  Kära Molly, du ÄR vacker!
  Jag gillar din blick på tredje bilden – den säger mer
  än tusen ord. Din matte är inte speciellt populär i just det ögonblicket – av förståliga skäl.
  Men du Molly – resultatet efter pinan blev bra!!
  Hälsa din tokiga matte! från kattägaren.

 9. tantmarit.se says:

  Hahaha, ”stackars” dig Molly.
  Men Molly, vet du vad, jag tycker att du skall vara GLAD åt rakningen/klippningen och TACKSAM att det inte plockades fram något som jag tror heter epilator… DET du, då vet a katten om du hade varit så nöjd som du trots allt ser ut att vara…
  Kram från en som skulle behöva (ungefär) samma behandling…

 10. Anonymous says:

  Ja är hon inte för härlig? Blir som en strömming på ryggen och lika näåen varje gång.

 11. Evashusotorp says:

  Tänk att Molly är sååååå gammal det ser hon verkligen inte ut att vara, och jättefin blev hon oxå.
  Kram
  Eva

 12. Härlig bloggning, som fd hundägare å känns det här så bekant och får mig att komma ihåg min goa vovve.
  Och visst blev hon fín, Molly.
  Och visst är det tur att hundar inte alltid kan prata 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 366 access attempts in the last 7 days.