Enskilda mäns och galna mansgruppers hatrelaterade våld – Anabola Androgena Stereoider

Anders Behring Breivik sägs ha varit påtänd av anabola androgena stereoider, vilket förmodligen är sant! Nu hade han ju planerat detta terrordåd under flera år, men den ökade testostoronhalten hjälpte honom säkert när det var dags att genomföra den ofattbara våldshandlingen mot sitt eget folk.

Ett alltför negligerad samhällsproblem är bruket eller missbruket av anabola androgena stereoider. Att ”dopa” sig satte man i samband med idrottsmän/kvinnor som önskade förbättra sina prestationer men som för övrigt kanske levde ett sunt ”renlevnadsliv”. En myt!

Doping är idag ett samhällsproblem, ett missbruk som ofta också är förknippat med annat missbruk, t.ex. narkotika och psykofaramaca. Missbruket av stereoider är än till ca 90 % ett mansproblem. Tack o lov. Intaget av anabola androgena stereoider ökar aggressiviteten och många galna våldsbrott såväl planerade som oprovocerade har utförts av en man som att säga ”kurar” – går på en ”kur” med gud vet hur många olika preparat.

En ung man med dålig självkänsla och en inre tro att inte duga eller upplever sig få tillräcklig ”respekt” för sig själv eller sin idelog, sitt fotbollslag, eller på en känsla av vanmakt är ett lätt offer och disponibel för ett dopingmissbruk. Muskelmassan ökar, ”manligheten”, potensen och modet förstärks! ”Nu kan han ta respekt utan motprestationer. Om han inte får ”vara med de stora grabbarna” kan han ju alltid utöva sin makt och terror där möjlighet finns t.ex i familjen över kvinna, partner eller barn. Oerhört våld i nära relationer m.a.o.

Mexari en annan sidan anorexia neurvosa, en manlig grav ätstörning. Pojkarna tror ofta att de är klena, små och obetydliga, extrema dieter, överträning, anabola androgena stereoider i blandad kompott ska ge ”bot” på problemet. Emedan en flicka med anorexi bara blir mindre och mindre och ändå upplever sig som tjock, så upplever dessa pojkar, män sig mindre och mindre hur stora de än är på väg att bli.

När ”kurandet” är över depression, fysiska skador, impotens, litenhet och självförakt.

Lessen skadad regnvåt fågelunge.

Samhällets insater? Agressivitet tycks vara mer acceptabelt som manlig livsstrategi än om problemet skulle vara omvänt, t.ex. att en lika stor del kvinnor skulle utföra dessa ohyggliga våldsbrott.

Har haft förmånen att anlita specialister från Dopingjouren under mina utbildningsserier med fokus på J”ämställdhet i arbetet med hemlösa, kvinnliga och manliga missbrukare.”

http://www.dopingjouren.se/sv/om-dopning/dopningsfakta/samband-mellan-anabola-androgena-steroider-och-valdsbrott/

http://www.dopingjouren.se/sv/om-doping/dopingfakta/kvinnor-ass/


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Enskilda mäns och galna mansgruppers hatrelaterade våld – Anabola Androgena Stereoider”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Att skicka helt anonymt är en rättighet man ska ha men det förefaller så onödigt. Jag läser om testesteron och må väl erkänna att jag saknar kuskap. Jag är ju uppväxt enligt den ”gamla skolan” som mer betonade de sociala faktorerna och kanske mänskliga från att varit helt i medicinska termer innan. Pendelum svänger fram och tillbaka och än är det ena eller andra som är gällande och populärt! Att försöka analysera massmördarens beteende från medicinsk synpunkt är ju urkorkat och det gör ju heller inte Linnéa eller Nina. Men det är klart, drogar man sig tillräckligt så kan man göra vadsomhelst! Det viktiga är inte att tala om testestoronhalter (hopplöst ord att stava rätt) utan om andra faktorer. Att män eller kvinnor skulle vara mer fokusorienterade med högre halt av det svårstavade ämnet ligger långt utanför min kunskap. Men att leva är att lära som jag alltid töntigt framhåller. Så jag lyssnar gärna på argumentationen.

  Janne K

 2. Profilbild för Linnea

  Fröken Elsasdotter har väl inte så särskilt stor egen produktion av testosteron, men är såväl kunnig som påläst i ämnet och har god stresstålighet. Logisk, fokuserad och lugn – ja det kan nog konstatera att Anders Behring Brevik var då han utförde sitt massmord. Se upp med din egen stress, så att den inte bara finns inom dig, kan ju vålla kroppskada. Särskilt modig verkar du ju inte, törs inte ens namna ditt förnamn i kommenterandet.Fröken Elsasdotter borde kanske få lite fler utbrott när det gäller okunskap kring samhällsfaror som på sikt hotar vårt samhålle!

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Kvinnor har svårare och hantera stress jämfört med män! Kvinnor får lättare utbrott mm.
  Testosteron gör en person lugnare och mer fokuserad

 4. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Till anonym!!!
  Det är uppenbart att du saknar kunskaper om vad anabola steroider kan ställa till med.
  Vetenskap och beprövad erfarenhet visar på ökad aggressivitet.
  Du kan börja lära dig ngt om verkligheten här:
  http://www.hjarnguiden.se/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=114

  Vill du ha ingående kunskaper kan du vända dig till rättsläkarstationerna. Det är där offren och våldsdådaren hamnar. Flera vetenskapliga studier finns tillgängliga.

 5. Profilbild för Linnea

  Tack anonym för din kommentar! Om inte testosteronet hade funnits, så skulle inga barn födas. Så du har nog missuppfattat mig. Det är tillägget och ökningen av ovan nämnda hormon som kan ställa till det. Visst har du rätt i att detta var ett massmord planerades under många år. Så med eller utan anabola så hade det väl hänt. Våld är inte en kvinnofråga det är en människofråga!!! De flesta manliga vänner och manliga kollegor i min krets har schyssta värderingar och vad jag förstår en helt lagom dos av just testosteronet. De är också helt på det klara med ”att ta avstånd” från våldet.

  Vet att ingen vill vidkänna att de använder, kosttillskott och och annat och därmed erkänna sin tillfuskade kropp!
  Må så gott hoppas vi hörs igen/Linnea

 6. Profilbild för Erik "Semlan"

  Detta tillhör ditt område, det märks i ditt inlägg I-B. Tycker du skriver bra.
  Av princip emot allt pillerknaprande, om det inte behövs rent medicinskt och ordinerats av läkare.
  Dumt är det.

 7. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Snälla fröken ”Elsasdotter” du har ingen aning om vad du pratar om samt gått på massmedias myter om mäns testosteron. Skulle testosteron påverkat på något vis så hade det isåfall varit att minska risken till dådet. Testosteron är nämligen bra för hjärnan och gör att det logiska tänkandet skärps.

  Med tanke på den långa tid han planerat detta, flera år så tvivlar jag på att det gick och stoppa annat än att man kom på honom innan

 8. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Jaha, det var ju kloka rader ni fruns levererar. Man kanske ska läsa innan man levererar oläst i rescensioner på FB. ”Spegeln täckt av imma” var vackert sagt Gårevik, men du uttrycker dig alltid väl. Nog var denne dåres självbild klar som korvspad men skapad ur en dimmig hjärna. Jag har noll koll på doping, har inte ens personligen rökt gräs eller provat annat, men haft det tvivelaktiga nöjet att i yrket försöka rätta och mana ungdomar som fältassistent. Nå ni har alla rätt mina damer.

  Janne K

 9. Profilbild för Nina Gårevik
  Nina Gårevik

  Bra skrivet..säkert ingen slump att denna ensamma man valde att utföra detta besinningslösa våld just där gemenskap och samhörighet fanns. Tror det var överordnat alla andra motiv han själv uppger/kommer uppge och så övertygat ”tror är hans motiv”. Ibland är spegeln täckt av imma..

 10. Profilbild för juanna

  Ett litet ego blåses upp av steroider. Blandat med lite annat som rohypnol blir de oövervinnliga, och farliga.
  Anser att du har rätt problemet är stort. Men få vill ta tag i det.
  Stor kunskap finns på våra rättsläkarstationer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 4503 access attempts in the last 7 days.