KOSLÄPP – Lindholms Gård i Barva

Corps de logi
Lindholmens Gård, ligger vackert beläget i Barva socken mellan Strängnäs och Eskilstuna. Gården har anor från 1400-talet. Greve Nils Bonde tog över 1835 och övertogs därefter av svärsonen von  Celsing och är än i familjens ägo. Barva socken ingår i Kafjärdens naturreservat, här har det funnits bosättningar i 3500 år. 1400 ha fördelas på betesmark, spannmålsproduktion och skogsbruk. till gården hör många fastigheter, små torp, alla gula och byggda i sten. Djurbestättningen bygger på köttproduktion, Rekarnekött – ett varumärke som garanterar kontroll och god djurhållning från uppfödning till slakt. Närproducerat! Det närmaste slakteriet ligger i Närke och köttet styckas i butiker. T.ex ICA Kvantum i Eskilstuna eller ICA Bengtsson i Strängnäs. I maj anordnas därför en kunddag tillsammans med ICA Kvantum, där även ändra lokala odlare och uppfödare kan ge prov på sina varor.
I väntans tider

 En liten flicka satt på sin pappas axlar och skrek av förtjusning – Nu kommer mamma Mu – Nu kommer hon, nu kommer hon – Sen skrattade hon så hon höll på att kikna.

De springer iväg och kollar var finns staketet
Skutt
Alla 150 kossorna och 200 kalvarna kunde inte komma ut samtidigt så en del fick bli kvar och tugga sitt foder i lugn och ro.
Mat
Schyssta örhängen
Blek och gänglig
Små kultingar från en annan närproducerade gård Hammarby sov och snusade och lät sig inte påverkas av alla som ville se deras söta trynen.
Sovande kultingar

Det fanns mycket att titta på, får, fordonspark och också mycket att smaka på. T.ex potissoppa gjord på Mälarpotatis, bröd, prinsesstårta. Omgivningarna och gården är så vacker och välskött, att det är ett nöje att vandra omkring.

Ekalle
Vackert grått
Gammal traktor
Scania lastbil
OBS – ALLA BILDER GÅR ATT ”KLICKA UPP”

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

9 svar till ”KOSLÄPP – Lindholms Gård i Barva”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Scanian, modell 76 Super, årsmodell 1965. Traktorn är en Boliner, Munktell 55 årsmodell 1953! Bra jobbat/J

 2. Profilbild för Erik "Semlan"

  Onekligen en massa foton från ditt besök till Lindholmen. Tänk att detta har blivit ett nytt folknöje. 🙂 Får känslan att mjölkreklam på reklamfinansierade tv-kanaler har bidragit till detta nya intresse.
  Kan ju inte skada att barn får se ”råvaran”, så kanske de förstår var kött- och mjölkprodukter kommer ifrån.
  Har upplevt detta under ett boende på en bondgård, så dina bilder/film räcker ganska bra. Men du fick inga ko-krumbukter eller gräsgnuggningar?
  Gillar de två avslutande bilderna. 🙂

 3. Profilbild för Erika

  Förr när kossorna släpptes ut i hagen var det ingen som stod och tittade, mer än dom som ägde dom. Idag är det nästan en folkfest hur det nu har blivit så. 🙂 Tänk vilken glädje alla kossorna känner första dagen utomhus efter en lång vinter i ladugården. Inte undra på att de hoppar och skuttar runt i all glädjeyra. En fröjd att se djur på det viset då vet man att de mår bra, vilket inte är alla förunnat. Fina bilder du har i inlägget.

  Önskar dig en bra dag.

 4. Profilbild för Pialotta

  Tack så mycket för din text och fina bilder till .. Kosläpp är ju helt underbart att se. Deras vilda dans ut i det fria gör oxså oss människor glada 🙂

  Jaså Erik har tipsat om min blogg .. så snällt av honom 🙂
  Jag tycker du har en alldeles förträfflig blogg här med allt som behövs för att gilla den 🙂
  Kul du gästar min Hjälpblogg ibland. Jag har verkligen inte lagt så stor energi på den på länge. Men det finns ett o annat som kan va bra att veta.
  Ha de så fint.. vi hörs säkert/Pialotta

 5. Profilbild för Evashusotorp

  Ni ser ut att haft en härlig dag bland alla kossorna.
  Kram
  Eva

 6. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Kul inslag, rara kossor, häftiga språng!!
  Anders

 7. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Roligt hade de kobingo också – fin gård!/E

 8. Profilbild för Annmargret

  Kosläpp och kosläpp, kobingo hade varit kuligare

 9. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Ett sånt äventyr för en stadsmänniska, verkligen fin artikel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*

Bad Behavior has blocked 4498 access attempts in the last 7 days.